Zapečené tortila chips

By 10:00

Víkend Víkend, Párty párty, disko disko...

a po párty taky zůstávají zbytky jídla, že jo :) A to je přesně ono! Jedna párty u mě doma mě navnadila na to, co udělat poněkud netypický oběd - vyzkoušet něco nového!

Tortilové chipsy jsou dobré - ale jenom ve chvíli, kdy jsou ještě křupavé a zcela čerstvé, což po pár hodinách nejsou, že jo. Aby je člověk nemusel jíst násilím nebo je vyhazovat, co takto je zúžitkovat jako hlavní chod?




Potřebujeme:
  • tortila chips (1 balení)
  • 250g čerstvých rajčat
  • čerstvou bazalku
  • mozzarellu
  • eidam
  • olivy
  • italské koření
  • česnek
  • salát


Tortily vyskládáme do zapékací misky. Mezitím si nakrájíme rajčata na drobné kousky, nasypeme je do mísy, nakrájíme kousky mozzarelly, zakapeme olivovým olejem, přidáme nakrájené olivy, okořeníme, vylisujeme česnek a promícháme.
Směs nasypeme na chipsy, zakapeme citrónem, přidáme bazalku, posypeme nastrouhaným eidamem (můžeme ho smíchat s půlkou smetany s oregánem). Necháme péct cca na 10 minut na 180°C. Následně servírujeme se salátovou oblohou :)
Můj muž nejprve brblal, že jíst nebude, ale nakonec ten pekáč vyzobal do posledního drobku :D  (typickej chlap s názorem "a není to moc zdravé jakooooo?" :D )


You Might Also Like

2 komentářů

  1. Už když jsem to viděla na tvém insta, mě to hrozně zaujalo.. a vypada to jedoduše, rozhodně to vyzkouším.. jen nemám ráda olivy, tak místo nich tam musím nahodit něco jiného :))

    OdpovědětVymazat
  2. Vypadá to výborně, mňam, mňam! Aspoň konečně vím, jak si po party vytvořit takový super obídek a ještě zužitkovat případné zbytečky :-)
    Ennepenne.cz

    OdpovědětVymazat